sud-nadav-eks-ministru-o-klimenku-bezkoshtovnogo-advokata

Суд надав екс-міністру О.Клименку безкоштовного адвоката

 • 14378 переглядiв

КИЇВ. 28 лютого. УНН. Голосіївський районний суд Києва вирішив залучити для захисту інтересів екс-міністра доходів і зборів Олександра Клименка адвоката з Центру надання безоплатної правової допомоги у зв'язку з тим, що його захисники залишили судове засідання з розгляду клопотання прокуратури про надання згоди на заочне слідство у кримінальному провадженні щодо О.Клименка. Таке рішення оголосила слідча суддя Оксана Мирошниченко, передає кореспондент УНН.

"Призначити підозрюваному Клименку ... захисника з числа адвокатів регіонального центру надання безоплатної правової допомоги в місті Києві", - оголосила рішення суддя.

За словами судді, адвокат О.Клименко повідомила, що перебуває за межами суду і повертатися в судове засідання не буде. А з іншими двома захисниками, уточнила вона, зв'язку наразі немає.

О.Мирошниченко пояснила, що суду не залишається нічого іншого як залучити безкоштовного адвоката для захисту інтересів О.Клименка у розгляді клопотання про про заочне слідство у справі екс-міністра, оскільки захисники залишили судове засідання, не відповідають на дзвінки, а до того ж їх належно поінформували про засідання.

Варто зазначити, що сьогодні суддя неодноразово оголошувала технічні перерви, бо адвокатів О.Клименка не було в залі суду.

Наразі у судовому засіданні оголошена перерва до прибуття безкоштовного захисника.

Нагадаємо, екс-міністр доходів і зборів Олександр Клименко підозрюється у тому, що у період квітня 2012 – вересня 2013 років, займаючи посади голови ДПС (Міністерства доходів і зборів) України у складі створеної та очолюваної екс-президентом України Віктором Януковичем злочинної організації, зловживаючи службовим становищем, діючи з корисливих мотивів, шляхом реалізації розробленого злочинного плану та злочинної схеми заволодів коштами державного бюджету на загальну суму 3 166 090 тис грн., шляхом незаконного відшкодування ПДВ на рахунки фіктивних підприємств в особливо великому розмірі, які було розподілено між учасниками злочинної організації.

Як повідомляв УНН, суд відмовив захисту О.Клименка у відводі судді.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП