sud-naklav-aresht-na-sudno-cherez-nezakonniy-vidobutok-pisku-v-okupovanomu-krimu

Суд наклав арешт на судно через незаконний видобуток піску в окупованому Криму

 • 13100 переглядiв

КИЇВ. 18 травня. УНН. Прокурори домоглися у суді чергового арешту судна, власник якого незаконно видобував пісок в окупованому Криму. Про це повідомили у пресслужбі Офісу Генпрокурора, передає УНН.

"Печерський районний суд міста Києва 16 травня 2020 року задовольнив клопотання Головного слідчого управління Нацполіції, погоджене Офісом Генерального прокурора, та наклав арешт на судно у кримінальному провадженні за фактом незаконного видобутку піску в заповідних зонах Чорного моря біля узбережжя окупованої території АР Крим", - йдеться у повідомленні.

Процесуальне керівництво у провадженні наразі передано до Департаменту щодо злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту, Офісу Генерального прокурора.

Зазначається, що арешт на вказане судно за клопотанням прокуратури АР Крим був накладений 16 липня 2018 року Приморьским районним судом міста Одеса як забезпечення відшкодування збитків через нелегальний видобуток природних копалин, які, відповідно до висновку експертизи, сягають понад 140 млн грн.

"Водночас, 13 травня 2020 року цей же суд скасував арешт судна, не зважаючи на те, що, через зміну органу досудового розслідування, справа більше не належала до підсудності районного суду Одеси. Наразі прокуратура АР Крим оскаржує це рішення в Апеляційному суді Одеської області", - зауважили в Офісі Генпрокурора.

Нагадаємо, як повідомляли раніше у прокуратурі, у Криму видобували пісок у сховищі отруйних відходів.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП