sud-oon-v-gaazi-sogodni-ne-priymatime-rishennya-pro-zakhodi-stosovno-ukrayini-ekspert

Суд ООН в Гаазі сьогодні не прийматиме рішення про заходи стосовно України - експерт

 • 18198 переглядiв

КИЇВ. 19 квітня. УНН. Міжнародний суд ООН в Гаазі, який у середу має оголосити проміжне рішення у рамках позову України проти РФ, сьогодні не прийматиме рішення про заходи стосовно української сторони, адже Росія не зверталася до суду і жодних фактичних підстав для рішення суду щодо України немає. Відповідну думку в коментарі УНН висловив Надзвичайний і Повноважний Посол України, представник України в Раді ООН із прав людини (2006-2010), Уповноважений України в Міжнародному суді ООН (2008) Володимир Василенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Т.Чорновіл заявив, що невиконання РФ рішення Міжнародного суду ООН спричинить “серйозний скандал”

"Проти України не можуть застосуватись заходи, тому що Росія не зверталась в суд, а зверталась Україна, це по-перше. І по-друге, немає фактичних ніяких підстав для рішення суду щодо України. Буде прийняте рішення суду про тимчасові заходи. Які будуть тимчасові заходи, я не знаю. Але якесь рішення буде", - сказав він.

Нагадаємо, 19 квітня Міжнародний суд ООН в Гаазі винесе проміжне рішення за позовом України проти РФ. Відповідне засідання заплановано о 16:00 за київським часом.

Як повідомляв УНН, 16 січня Україна подала позов до Міжнародного суду ООН з метою притягнення РФ до відповідальності за вчинення актів тероризму і дискримінації протягом її незаконної агресії проти України. Позов подано в рамках Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму та Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації.

Українські Національні Новини

Політика