sud-oshtrafuvav-mozhlivogo-spivavtora-ideyi-bitkoyina-na-4-mlrd-dolariv

Суд оштрафував можливого співавтора ідеї біткоїна на 4 млрд доларів

 • 15222 переглядiв

КИЇВ. 1 вересня. УНН. Суд в американському штаті Флорида визнав винним австралійця Крейга Райта в тому, що він привласнив собі біткоїни, які створив разом зі своїм діловим партнером Дейвом Клейманом, повідомляє УНН з посиланням на Bloomberg.

Відповідно до прийнятого рішення Райту доведеться повернути родичам покійного Клеймана близько 410 тисяч одиниць криптовалюти, що за нинішнім курсом становить близько 4 млрд доларів США.

Сам Райт заявляв в ході судового засідання, що не може отримати доступ до біткоїнів, які разом з партнером намайнив в 2009-2013 роках.

Суддя Брюс Рейнхарт при цьому не став при оголошенні вироку обговорювати питання, чи дійсно Райт і легендарний творець криптовалюта Сатосі Накамото одне і те ж обличчя.

"Я не уповноважений з'ясовувати, хто такий Накамото і скільки у нього було біткоїнів", - заявив він в ході оголошення вироку. При цьому Рейнхарт, однак, звинуватив Райта у брехні, вважаючи, що той прекрасно знає, куди подів криптовалюту.

Представник Райта Ед Паунолл заявив, що тепер уже цілком очевидно, хто створив криптовалюту. "В іншому випадку у нього не було б стільки біткоїнів з самого початку", - сказав він.

Про те, що саме Райт створив біткоїни, говорилося ще в 2015 році. Однак самому австралійцю не вдалося навести докази того, що саме він стояв біля витоків криптовалюти.

Нагадаємо, всесвітня мережа кав'ярень дозволить розрахунок біткоїнами.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    В Одесі в Техасі загинули 5 осіб в результаті стрілянини

     • 12642 переглядiв

    Пілот "Формули 2" загинув у аварії під час гонки

     • 10485 переглядiв

    Китай звинувачує ЄС і США у втручанні в протести Гонконгу

     • 11318 переглядiв

    Боксер Ломаченко виборов третій пояс чемпіона світу

     • 14432 переглядiв

    В Одесі в Техасі під час стрілянини постраждали 20 осіб

     • 11073 переглядiв