sud-perenis-pidgotovche-zasidannya-u-spravi-o-lavrinovicha-na-19-sichnya-2017-roku

Суд переніс підготовче засідання у справі О.Лавриновича на 19 січня 2017 року

 • 8428 переглядiв

КИЇВ. 5 грудня. УНН. Шевченківський районний суд Києва переніс на 19 січня 2017 року підготовче слухання справи стосовно екс-міністра юстиції Олександра Лавриновича, його колишнього заступника Андрія Сєдова та колинього головного бухгалтера Мін'юсту Ольги Туровської. Про це повідомив головуючий суддя Олег Лінник, передає кореспондент УНН.

На сьогоднішнє судове засідання не прибула обвинувачена Ольга Туровська. Суддя Олег Лінник повідомив учасникам процесу, що до суду надійшла телеграма від обвинуваченої, в якій вона повідомила, що 30 листопада госпіталізована до медзакладу в Одесі.

У зв'язку з цим, суд переніс розгляд справи на 13 годину 19 січня.

Нагадаємо, 7 жовтня Генеральна прокуратура України повідомила, що передала обвинувальний акт щодо колишнього міністра юстиції України Олександра Лавриновича, його заступника та директора Департаменту планово-фінансової діяльності, бухгалтерського обліку та звітності – головного бухгалтера Міністерства юстиції України до Шевченківського районного суду Києва.

Їх підозрюють у вчиненні розтрати бюджетних коштів на загальну суму 8,5 млн грн (на той час 1,1 млн дол. США) через безпідставну та незаконну закупівлю Міністерством юстиції України послуг юридичної фірми Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom LLР and Affiliates (США) під виглядом необхідності отримання правової допомоги при підготовці до розгляду справи "Тимошенко проти України" в Європейському суді з прав людини, а фактично з метою прихов ування фактів злочинного порушення законодавства під час судового розгляду справи Ю.Тимошенко, за ознаками злочинів передбачених ч. 5 ст. 191 (розтрата майна в особливо великих розмірах) та ч. 1 ст. 366 КК України (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Українські Національні Новини

Політика