sud-perenis-rozglyad-spravi-martinenka-na-10-sichnya

Суд переніс розгляд справи Мартиненка на 10 січня

 • 14869 переглядiв

КИЇВ. 28 грудня. УНН. Шевченківський районний суд Києва сьогодні продовжив дослідження доказів сторони обвинувачення у кримінальному провадженні щодо колишнього народного депутата Миколи Мартиненка та інших осіб і відклав засідання на 10 січня 2019 року. Про це повідомляє УНН з посиланням на повідомлення Спеціалізованої антикорупційної прокуратури у Facebook.

У САП розповіли, що сьогодні сторона захисту вчергове подала клопотання про припинення дослідження доказів. Через це суд відклав вивчення запиту зі Швейцарії.

Натомість суд приступив до дослідження матеріалів запиту, який надійшов із Чехії. Зокрема, як розповіли у прокуратурі, сьогодні вивчали електронне листування посадової особи компанії "Шкода" та одного з підсудних з приводу діяльності компанії "Брадкрест".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мартиненку вручили повістку на допит у справі, яку відкрили у Чехії

Також розглянуто чергове клопотання адвокатів підсудних про припинення дослідження доказів, у задоволенні якого суд відмовив.

Наступне судове засідання заплановане на 14:30 10 січня. На ньому будуть досліджуватися докази, надані правоохоронними органами Швейцарської Конфедерації.

Як повідомляв УНН, 21 травня представники Національного антикорупційного бюро України та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури вручили колишньому народному депутатові Миколі Мартиненку обвинувальний акт.

22 травня САП направила до суду обвинувальний акт щодо Мартиненка та ще п’ятьох осіб, обвинувачених у заволодінні чужого майна, легалізації незаконно отриманих доходів та створенні злочинної організації.

За інформацією САП, Мартиненку М.В. та Василькову В.О. інкримінується заволодіння коштами ДП "НАЕК "Енергоатом" при укладенні та виконанні контрактів постачання обладнання для вказаного підприємства від чеської компанії SKODA JS та укладенні і виконанні контракту між SKODA JS і компанією BRADCREST INVESTMENTS SA на загальну суму 6 400 777 євро.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НАБУ завершило розслідування стосовно ще двох підозрюваних у справі "Енергоатому"

Окрім того, Мартиненко М.В., Перелома С.В., Журило Р.М., Сорокін О.Г. та Богданець В.І. обвинувачуються у заволодінні коштами ДП "СхідГЗК" у розмірі 17,28 млн доларів, шляхом неправомірного укладення та подальшого виконання контракту купівлі-продажу уранового концентрату для ДП "СхідГЗК" № 70/13 через австрійську компанію-посередника STEUERMANN Investitions- und Handelsgesellschaft mbH, підконтрольну учасникам злочинної організації.

Українські Національні Новини

Політика