sud-pishov-na-perervu-pid-chas-ogoloshennya-viroku-yanukovichu

Суд пішов на перерву під час оголошення вироку Януковичу

 • 8740 переглядiв

КИЇВ. 24 січня. УНН. У судовому засіданні Оболонського районного суду Києва, де зачитується вирок у справі про державну зраду екс-президента Віктора Януковича, оголошено перерву, передає кореспондент УНН.

Колегія суддів зачитала частину вироку. Зокрема, у тексті вироку йдеться, що "діючи на виконання вказівок представників влади Росії, реалізуючи відведену йому роль, Янукович 1 березня 2014 року, перебуваючи у невстановленому місці на території Росії, всупереч вимогам статей Конституції України, усвідомлюючи агресію РФ проти України, для створення уявлення про легітимність дій РФ в Криму та надання видимості законності окупації Криму, надав представникам влади Росії письмову заяву нібито легітимного президента України".

Також були згадані покази, надані свідками та наведено позиції сторін судового засідання.

Адвокат повідомив УНН, що Янукович не зможе взяти участь в оголошенні вироку.

Охорону Оболонського районного суду Києва та прилеглої до нього території суттєво посилили

Як повідомляв УНН, 5 грудня 2018 року суд пішов до нарадчої кімнати для ухвалення остаточного рішення у справі про держзраду екс-президента.

Колишньому президенту України Віктору Янукович інкримінують вчинення державної зради, пособництво представникам влади РФ в умисних діях, вчинених з метою зміни меж України, і веденні агресивної війни. Тобто в злочинах, передбачених ч. 1. ст. 111, ч. 5 ст. 27. ч. 3 ст. 110, ч. 5 ст. 27 ч. 2 ст. 437 КК України.

Українські Національні Новини

Політика