sud-po-mh17-diplomat-rozpoviv-yaku-vidpovidalnist-mozhut-ponesti-obvinuvachuvani

Суд по MH17: дипломат розповів, яку відповідальність можуть понести обвинувачувані

 • 34763 переглядiв

КИЇВ. 8 червня. УНН. Сьогодні у Нідерландах стартувало чергове коло судових засідань щодо збиття пасажирського літака рейсу MH17 над Донбасом у 2014 році. У разі, якщо суд винесе обвинувальний вердикт, фігуранти можуть бути затримані на території будь-якої держави світу та екстрадовані до Нідерландів для відбуття покарання. Про це в ексклюзивному коментарі для УНН повідомив заступник міністра закордонних справ України Євгеній Єнін.

"У разі набуття чинності обвинувального вироку, зазначені особи можуть бути затримані на території будь-якої держави світу та екстрадовані до Нідерландів для відбуття покарання", - розповів дипломат.

З його слів, іншою опцією у такому разі є передача вироку для виконання у РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд по MH17: сьогодні у Нідерландах розпочнеться друга сесія розгляду справи.

Водночас, як зазначив Єнін, це "менш ймовірна опція в умовах збереження чинного політичного режиму у Росії".

"Водночас, в історії людства неодноразово траплялись випадки, коли злочинці якимось чином потрапляли на територію тих держав, де вони можуть бути піддані арешту та в подальшому відбути покарання. Вірю, що справедливість є в цьому світі!", - наголосив заступник міністра.

Нагадаємо, прокуратура Нідерландів може долучити до справи щодо збиття Boeing рейсу MH17 над Донбасом у 2014 році опубліковані у ЗМІ заяви одного з обвинувачених, бойовика Ігора Гіркіна (Стрєлкова).

Українські Національні Новини

Політика