sud-po-mh17-zakhist-pulatova-vimagaye-nadati-metadani-dispetchera-karlosa

Суд по MH17: захист Пулатова вимагає надати метадані "диспетчера Карлоса"

 • 29492 переглядiв

КИЇВ. 22 червня. УНН. Сторона захисту підозрюваного у справі про катастрофу пасажирського Boeing рейсу MH17 над Донбасом у 2014 році Олега Пулатова хоче ознайомитися з метаданими публікацій у Twitter "диспетчера Карлоса" - шахрая з Іспанії, передає кореспондент УНН.

"На закінчення, також у зв'язку з тим же інтересом, про який я говорила раніше: захист попросить сторону обвинувачення надати... метадані, які стосуються копій Twitter-повідомлень, опублікованих Карлосом. Він є авіадиспетчером, який говорив про видимість винищувачів... На підставі метаданих - часу і місця розміщення твітів, захист може розслідувати справжність їх, і, крім того, ми будемо просити копії результатів збору інформації, проведеного JIT щодо цього Карлоса", - сказала адвокат Сабін тен Дошхат.

Крім того, захист зажадав дозволу допитати ряд свідків.

Нагадаємо, 22 червня у суді в Нідерландах почалося чергове засідання у справі про збиття пасажирського літака Boeing рейсу MH17 у небі над Донбасом 17 липня 2014 року. Сьогодні виступає сторона захисту.

Як повідомлялося в УНН, в 2018 році Хосе Карлос Барріос Санчес заявив, що російський пропагандистський канал RT виплатив йому близько 50 тисяч доларів за твіти про українські винищувачі, які супроводжували малайзійський Boeing.

Так, 17 липня 2014 року у Twitter-акаунті spainbuca, який нібито належав іспаномовного диспетчеру київського аеропорту Бориспіль, з'явився запис: кілька українських військових літаків нібито супроводжували малайзійський MH17 незадовго до його зникнення з радарів.

Незабаром після цього новину з твітів від spainbuca опублікував телеканал RT, пізніше Twitter spainbuca виявився недоступний. Журналісти знайшли "іспанського диспетчера", орієнтуючись на частини його фотографії з ефіру RT. Ним виявився Хосе Карлос Барріос Санчес, якого двічі судили за шахрайство - в Іспанії у 2010 році і у Румунії у 2013 році. Між цими датами він перебував у розшуку по всій Європі.

Санчес підтвердив, що вів Twitter spainbuca. Він також розповів, що протягом деякого часу отримував гроші від RT - натомість він мав публікувати на своїй сторінці у Twitter те, що йому вкажуть.

Українські Національні Новини

Політика