sud-po-mh17-zakhist-vkazuye-na-virishalnu-rol-tsemakha-u-spravi-pro-katastrofu

Суд по MH17: захист вказує на вирішальну роль Цемаха у справі про катастрофу

 • 13427 переглядiв

КИЇВ. 22 червня. УНН. Сторона захисту підозрюваного Олега Пулатова вказує на вирішальну роль Володимира Цемаха на посаді командувача ППО Сніжного у справі про збиття пасажирського Boeing рейсу MH17 над Донбасом у 2014 році, передає кореспондент УНН.

"Тут серед іншого видно, що підозрюваний Цемах працював у Сніжному в липні 2014 року. Він був, я цитую: "командиром відділу ППО". У той час, коли MH17 був збитий, він мав активну роль серед оборони сепаратистів. Крім того, був допитаний свідок, і він сказав, що чув від іншого свідка, що Цемах нібито сказав, що він збив літак, який має бути MH17. Цемах заперечує це і говорить, що ніколи не бачив "Буку". Обвинувачення зазначає, що розслідування його ролі до сих пір не було переконливим", - заявив адвокат Будевейн ван Ейк.

За його словами, питання в тому, коли це розслідування буде завершено. Адвокат заявив, що, на його думку, командир відділу оборони ППО "є ключовою фігурою в основному сценарії, що висуваються обвинуваченням", а підзахисний Пулатов міг діяти за наказом.

Нагадаємо, 22 червня у суді в Нідерландах розпочалося чергове засідання у справі про збиття пасажирського літака Boeing рейсу MH17 в небі над Донбасом 17 липня 2014 року.

Сьогодні виступає сторона захисту.

Українські Національні Новини

Політика