sud-pogodivsya-viklikati-shvidku-politvyaznyu-gribu

Суд погодився викликати "швидку" політв'язню Грибу

 • 10755 переглядiв

КИЇВ. 1 лютого. УНН. Суд на сьогоднішньому засіданні прийняв рішення викликати українському політв'язню Павлу Грибу "швидку допомогу". Про це передає УНН з посиланням на Кавказький вузол.

У суді Гриб попросив відкласти засідання через погане самопочуття, пише видання. Також він повідомив, що його вивозили обласний клінічний діагностичний центр, де йому рекомендували додатковий огляд фахівцями.

Суддя зачитав довідку з СІЗО, в якій вказано, що стан здоров'я Гриба задовільний і "підстав для надання невідкладної допомоги та звільнення з-під варти немає".

При цьому, адвокат політв'язня оголосила висновок лікаря, який він дав за результатами останніх аналізів. У ньому йдеться про різке прогресуванні захворювання і необхідність операції в спеціалізованому хірургічному закладі Москви чи Берліна.

Як повідомляв УНН, уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова повідомила про те, що політв'язень Павло Гриб потребує негайної операції на серця, стан його здоров'я надкритичний.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що Павло Гриб на межі життя і смерті, і судити його в такому стані, як він знаходиться, - за межами гуманності і людяності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мій син помре, якщо терміново не зробити операцію – батько Гриба

Нагадаємо, ФСБ РФ звинувачує затриманого 20-річного громадянина України Павла Гриба в пособництві тероризму. За версією слідства РФ, Гриб запропонував знайомій дівчині з Сочі підірвати бомбу на лінійці в російській школі.

Українські Національні Новини

Політика