sud-povernuv-u-derzhavnu-vlasnist-zemlyu-viyskovogo-aerodromu-v-odesi

Суд повернув у державну власність землю військового аеродрому в Одесі

 • 13904 переглядiв

КИЇВ. 25 червня. УНН. Господарський суд міста Києва повернув у державну власність землю, яка входить до складу військового аеродрому "Одеса-Шкільний". Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу Офісу Генерального прокурора.

"Господарський суд міста Києва ухвалив рішення про скасування рішень Одеської міської ради та повернення державі земельних ділянок оборонного призначення загальною площею 40 га", - сказано у повідомленні.

Встановлено, що міська рада без додержання порядку вилучення з державної власності земель оборони передала під забудову земельні ділянки в місті Одеса загальною площею 95 га.

Зазначається, що ця земля входить до складу військового аеродрому "Одеса-Шкільний", який має стратегічне значення. На його території базуються винищувачі, які несуть бойове чергування, охороняючи південні кордони країни, та регулярно приймаються літаки з пораненими бійцями в зоні проведення операції Об’єднаних сил. Аеродромом також користується авіація Державної прикордонної служби України та Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Таким чином, рішення органу місцевого самоврядування призвело до вилучення з державної власності земельної ділянки оборонного призначення, яка є обмежено оборотоздатним об’єктом цивільних прав, у не передбачений законодавством спосіб та для не передбаченої законодавством мети.

Нагадаємо, у Харкові прокуратура оскаржила рішення міської ради, яким у навчального закладу вилучено земельну ділянку вартістю 82 млн грн.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП