sud-povidomiv-pro-stadiyi-rozsliduvannya-spravi-mh17-i-pidbiv-pidsumki-slukhan

Суд повідомив про стадії розслідування справи MH17 і підбив підсумки слухань

 • 20009 переглядiв

КИЇВ. 23 червня. УНН. Суд в Нідерландах у справі про збиття пасажирського літака Boeing рейсу MH17 над Донбасом 17 липня 2014 року ще не перейшов до розгляду справи по суті. Про це на брифінгу після засідання заявила представник суду Марія Кніфф (Marije Knijff), передає кореспондент УНН.

"Фактично, ми все ще перебуваємо на стадії, коли слухання вирішує, чи завершено справу, чи потрібно додаткове розслідування і, якщо так, то що нам слід розслідувати", - сказала Кніфф.

Вона наповніла, що раніше сторона повідомляла про хід розслідування.

"Звинувачення вивчило низку сценаріїв і визначило один з них в якості основного сценарію. За таким сценарієм MH17 був збитий ракетою БУК, запущеною з поля під Первомайським бійцями ДНР. Що стосується звинувачення, розслідування в значній мірі завершено", - сказала судовий представник.

"В останні кілька днів захист пояснював свою думку про те, що ще належить поставити велику кількість питань і належить провести багато розслідувань. Захист визначив два сценарії, які, на їхню думку, поки не можуть бути відкинуті. Одним з них є сценарій військового літака, як вони його називають. При такому сценарії це українські військово-повітряні винищувачі наблизилися до рейсу MH17", - повідомила юрист.

Крім того, за її словами, захист говорив і про "український сценарій" з БУКом, в якому MH17 був нібито "збитий ракетою БУК, випущеною українською армією".

"Захист заявляє, що подальше розслідування цих сценаріїв все ще необхідно, тому розслідування ще не завершено. Вони хотіли б опитати понад сто свідків і експертів", - заявила Кніфф.

Вона нагадала, що слухання буде продовжено в п'ятницю, 26 червня, о 10 ранку (11:00 за Києвом), щоб дати можливість звинуваченню відповісти на запити захисту.

Українські Національні Новини

Політика