sud-poyasniv-skasuvannya-pereymenuvannya-prospektiv-banderi-i-shukhevicha-u-kiyevi

Суд пояснив скасування перейменування проспектів Бандери і Шухевича у Києві

 • 15703 переглядiв

КИЇВ. 26 червня. УНН. Рішення Окружного адміністративного суду міста Києва у справі про перейменування проспекту Генерала Ватутіна на проспект Романа Шухевича, а Московського проспекту - на проспект Степана Бандери ухвалено, зважаючи на порушення процедури щодо перейменування проспектів Московського та Генерала Ватутіна. Про це УНН повідомляє з посиланням на прес-службу суду.

"Зазначене рішення ухвалене судом, зважаючи на порушення процедури щодо перейменування проспектів Московського та Генерала Ватутіна, а також у зв’язку з відсутністю належного обґрунтування прийняття даних рішень. Також судом при розгляді зазначеної справи прийнято до уваги значний суспільний інтерес, який відображений і в петиціях проти перейменування, чого не було враховано КМР під час вчинення дій щодо зміни назви проспектів", - вказали у суді.

У суді додали, що розгляд справи тривав з серпня 2016 року. Також вказано, що рішенням суд задовольнив частково позов ГО "Єврейська правозахисна група" та ГО "Антифашистська правозахисна ліга" до Київської міської ради і визнав протиправним та скасував відповідні перейменування.

Нагадаємо, суд скасував перейменування проспектів Бандери і Шухевича у Києві.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    За добу позиції ООС на Донбасі обстріляли вже 15 разів

     • 10170 переглядiв

    У Панамі стався потужний землетрус

     • 17203 переглядiв

    Зеленський змінив в.о. голови Сумської ОДА

     • 8838 переглядiв

    Нацбанк розвінчав міфи про банкноту в 1000 грн

     • 17622 переглядiв