sud-prodovzhat-rozglyad-dokaziv-u-spravi-energoatomu-24-sichnya

Суд продовжить розгляд доказів у справі "Енергоатому" 24 січня

 • 8927 переглядiв

КИЇВ. 21 січня. УНН. Суд продовжить дослідження доказів сторони обвинувачення у справі колишнього народного депутата Миколи Мартиненка та інших осіб, підозрюваних у незаконному заволодінні коштів ДП "НАЕК Енергоатом" 24 січня. Про це повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

"Відповідно до визначеного раніше судом порядку, на наступному судовому засіданні, що відбудеться о 15 годині 00 хвилин 24.01.2019, заплановано продовжити дослідження доказів сторони обвинувачення", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв УНН, суд закінчив дослідження доказів зі Швейцарії у справі "Енергоатому".

Нагадаємо, у Шевченківському суді Києва вперше показали документи, які свідчать про прямий стосунок колишнього народного депутата Миколи Мартиненка до офшорної компанії Bradcrest Investments, що за даними офіційного слідства у декількох країнах (Чехія, Швейцарія, Україна) отримувала відкати на українських підрядах “Енергоатому” на загальну суму у 6,5 мільйонів євро (еквівалент 70 мільйонів гривень на момент транзакцій). 

Раніше повідомлялось, що у суді розглядається справа щодо легалізації та відмивання доходів екс-депутатом “Народного фронту” Миколою Мартиненком.

Йдеться про два епізоди: розтрату коштів держпідприємства “Східний гірничо-збагачувальний комбінат” та одержання хабарів при закупівлі підприємством “Енергоатом” обладнання в чеського акціонерного товариства Škoda JS.

На судовому засіданні розглядають “швейцарські докази” з флешки, яку захисники Мартиненка намагалися кілька разів визнати неналежним доказом. Утім суд відхилив їхні вимоги.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП