sud-prodovzhiv-aresht-eksprezidentu-motor-sichi-boguslayevu-do-27-travnya

Суд продовжив арешт експрезиденту "Мотор Січі" Богуслаєву до 27 травня

 • 376646 переглядiв

КИЇВ. 29 березня. УНН. Шевченківський районний суд Києва продовжив термін тримання під вартою колишнього президента корпорації «Мотор Січ» В’ячеслава Богуслаєва до 27 травня. Про це повідомляє УНН з посиланням на Радіо Свободу.

Цитата

«Шевченківський районний суд міста Києва у середу задовольнив клопотання Офісу генерального прокурора і продовжив термін тримання під вартою колишнього президента корпорації «Мотор Січ» В’ячеслава Богуслаєва на 60 діб – тобто, до 27 травня», - йдеться в повідомленні.

Деталі

Повідомляється, що в ОГП своє клопотання обґрунтували необхідністю продовжувати слідчі дії у справі за обвинуваченнями проти Богуслаєва, а також – у зв’язку з оголошенням екскерівнику «Мотор Січі» нової підозри у перешкоджанні законній діяльності Збройним силам України.

Відповідно до офіційної версії слідства, Богуслаєв у квітні 2022-го року блокував передачу гелікоптера Мі-2-МСБ-1 представникам Головного управління розвідки України та надавав своїм підлеглим вказівки сховати деталі та експлуатаційну документацію, без яких використовувати цей гелікоптер було б неможливо.

Зазначається, що сам Богуслаєв всі обвинувачення заперечує. Під час судового засідання він заявив, що до нього особисто ніхто з військових з таким запитом не звертався, а зняття деталей пояснив звичайним робочим процесом.

Доповнення

Богуслаєва було затримано СБУ у жовтні 2022 року разом з начальником Департаменту зовнішньо-економічної діяльності підприємства.

У матеріалах “Схем” повідомлялося, що стратегічне українське підприємство "Мотор Січ" під керівництвом Вячеслава Богуслаєва роками продавало товари підсанкційним іранським компаніям зброю, яку тепер використовує рф у війні проти України.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП