sud-prodovzhuye-areshtovuvati-krimskikh-tatar-u-spravi-khizb-ut-takhrir

"Суд" продовжує арештовувати кримських татар у "справі Хізб ут-Тахрір"

 • 3450 переглядiв

КИЇВ. 28 березня. УНН. "Київський районний суд м.Сімферополя" продовжує обрати запобіжний захід у вигляді утримання під вартою кримським татарам, затриманим після обшуків 27 березня. Про це в Facebook повідомив журналіст Антон Наумлюк, передає УНН.

"Київський районний суд Сімферополя заарештував до 15 травня фігурантів справи Хізб ут-Тахрір, затриманих учора під час масових обшуків у кримських татар. Заарештовано:

Білял Адилов
Енвер Аметов
Алім Карімов
Рустем Шейхаліев
Руслан Сулейманов
Меджіт Абдурахманов
Джемаль Гафаров
Риза Ізета
Ізет Абдуллаєв ", - повідомив журналіст.

За його словами, засідання проходять в закритому режимі, в деяких випадках не допускаються навіть найближчі родичі на оприлюднення судових рішень.

Нагадаємо, вчора, 27 березня, "суд" заарештував дев'ятьох кримських татар .

Крім того, згідно з інформацією журналістів, біля будівлі "Київського районного суду м.Сімферополя" "поліція" затримала учасника флешмобу на підтримку затриманих після обшуків кримських татар, яким "суд" обирає запобіжний захід.

Нагадаємо, 27 березня в окупованому Росією Криму співробітники ФСБ проводили обшуки у фігурантів Бахчисарайського "справи Хізб ут-Тахрір".

В результаті обшуків затримано 20 кримських татар .

Крім того, сьогодні, 28 березня, в російському місті Ростов-на-Дону затримали ще трьох кримських татар , в будинку яких в їх відсутності провели обшук.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП