sud-prodovzhyv-aresht-romanu-hrynkevychu-prote-zmenshyv-rozmir-zastavy

Суд продовжив арешт Роману Гринкевичу, проте зменшив розмір застави

 • 25149 переглядiв

Печерський районний суд Києва зменшив розмір застави для Романа Гринкевича, підозрюваного у справі про розкрадання 1 мільярда гривень у Збройних силах, з понад 500 мільйонів гривень до 469 мільйонів гривень, залишивши його під вартою до 17 квітня.

Печерський районний суд Києва залишив до 17 квітня під вартою Романа Гринкевича, підозрюваного у справі про оборудки з одягом для ЗСУ на 1 млрд грн. При цьому розмір застави зменшили з понад 500 млн грн до 469 млн грн. Про це УНН повідомляє з посиланням на Суспільне.

"Печерський районний суд Києва частково задовольнив клопотання прокурора і залишив Роману Гринкевичу запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 17 квітня. При цьому розмір застави зменшили до 469 млн гривень. Захист Гринкевича заявив, що подаватиме апеляцію", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що прокурор Олександр Ливчук просив продовжити запобіжний захід тримання під вартою, строк якого спливає 17 березня. За його словами, Роман Гринкевич може переховуватися від слідства і суду, а також виїхати закордон.

"Батько Романа, Ігор Гринкевич прийняв рішення про створення злочинної організації. Роман був співорганізатором. Ігор уклав 23 договори з Міноборони на поставку військового одягу, тилового забезпечення, фуфайок, штанів, сорочок. Роман увійшов до злочинної організації і керував нею. Вони завдали матеріальної шкода на суму 934 млн грн. Поки не проведено весь комплекс дій. Якщо Гринкевич буде за стінами СІЗО, він буде знищувати докази, знищити оригінали документів і буде впливати на свідків, водіїв які перевозили товари", — заявив прокурор.

Адвокати виступали проти клопотання прокурора щодо продовження запобіжного заходу. Натомість подали клопотання щодо допиту свідків, у якому суддя відмовив, оскільки їх допит на цій стадії не передбачається. Адвокати Романа підозру назвали необгрунтованою і просили застосувати більш мʼякий запобіжний захід.

Зокрема, адвокат Андрій Гуджал просив більш мʼякий запобіжний захід, оскільки "з електронним браслетом ще ніхто не втік".

Роман Гринкевич заявив, що підозру вважає необґрунтованою і 6 разів засідання щодо апеляції на його арешт не відбулися. Також він казав, що від слідства переховуватись не буде.

Також він заявив, що його "закрили в СІЗО з нереально заставою", і він не має змоги висвітлити свою позицію.

Доповнення

17 січня ДБР повідомило про підозру львівському бізнесмену, одному з найбільших постачальників міністерства оборони, та членам злочинної організації, у справі про оборудки з одягом для ЗСУ на 1 млрд грн. Ідеться, зокрема про Ігоря Гринкевича та його сина Романа.

18 січня сина львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича Романа Гринкевича оголосили в розшук.

22 січня стало відомо, що Романа Гринкевича затримали в Одесі при спробі виїхати за межі країни.

Згодом Печерський районний суд Києва відправив Романа Гринкевича, під варту до 17 березня, а також визначив заставу у розмірі понад 500 млн грн.