sud-rozpochav-obrannya-zapobizhnogo-zakhodu-m-okhendovskomu

Суд розпочав обрання запобіжного заходу М.Охендовському

 • 6706 переглядiв

КИЇВ. 21 грудня. УНН. Солом’янський районний суд Києва розпочав розгляд клопотання Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про застосування голові Центральної виборчої комісії Михайлу Охендовському запобіжний захід у вигляді застави. Про це повідомив слідчий суддя, передає кореспондент УНН.

Перед судовим засіданням заступник керівника САП Володимир Кривенко повідомив, що антикорупційна прокуратура клопотатиме у суді обрати М.Охендовському запобіжний захід у вигляді застави у сумі 1 млн 291 тис. грн, адже є, в тому числі, ризики того, що голова ЦВК може виїхати з України.

Також, додав В.Кривенко, САП проситиме арешт і його майна для забезпечення належних процесуальних обов’язків.

У свою чергу М.Охендовський запевнив, що нікуди з України не поїде.

Нагадаємо, 18 грудня голові Центральної виборчої комісії Михайлу Охендовському та його захисту вручили два клопотання - про обрання запобіжного заходу у вигляді застави і про відсторонення голови ЦВК від посади.

13 грудня детективи НАБУ повідомили голові ЦВК Михайлу Охендовському про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 та ч.4 ст. 368 Кримінального кодексу України (“Одержання хабарів у великому та особливо великому розмірах особою, яка займає особливо відповідальне становище”). Вказані статті діяли на момент скоєння злочину.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП