sud-skasuvav-aresht-rakhunkiv-ta-mayna-ukrtransgazu

Суд скасував арешт рахунків та майна Укртрансгазу

 • 12608 переглядiв

КИЇВ. 13 березня. УНН. Північний апеляційний господарський суд 12 березня задовільнив апеляційні скарги Укртрансгазу у справі №17/32 щодо неправомірного стягнення з підприємства 2 млрд грн. Про це повідомляє УНН з посиланням на Укртрансгаз.

Апеляційний суд скасував ухвали Господарського суду міста Києва про заміну способу виконання рішення та про зміну сторони виконавчого провадження, які були раніше винесені на користь позивачів – ТОВ "Фінансова компанія "Фін-Інвест" та ПрАТ "Укренергозбут", йдеться у заяві Укртрансгазу.

Зараз Укртрансгаз очікує на розблокування свої рахунків державним виконавцем.

За інформацією компанії, станом на 12 березня з рахунків Укртрансгазу вже списано більше 226 млн грн на користь приватних компаній-позивачів. Наразі зусилля компанії будуть спрямовані на повернення незаконно списаних коштів.

Нагадаємо, у січні 2020 року були заблоковані кошти на рахунках підприємства на виконання судового рішення, винесеного Арбітражним судом Києва від 12 липня 2007 року на користь ТОВ "Фінансова компанія "Фін-Інвест" та ПрАТ "Укренергозбут". Укртрансгаз розцінював таке рішення як неправомірне, а спільні дії двох приватних компаній-позивачів такими, що можуть мати ознаки шахрайства, та подав апеляцію.

Укртрансгаз звернувся до РНБО, Державного бюро розслідувань та Національного антикорупційного бюро з приводу блокування діяльності підприємства, яка має стратегічне значення для економіки та держави. Крім того, Укртрансгаз звернувся до Міністерства юстиції України з вимогами оскаржити неправомірні дій приватного виконавця.

Українські Національні Новини

Економіка