sud-sogodni-rozglyane-klopotannya-gpu-schodo-o-klimenka

Суд сьогодні розгляне клопотання ГПУ щодо О.Клименка

 • 15205 переглядiв

КИЇВ. 28 лютого. УНН. Голосіївський районний суд Києва сьогодні розгляне клопотання Генеральної прокуратури України про дозвіл на проведення спеціального досудового розслідування щодо екс-міністра доходів і зборів Олександра Клименка, якого підозрюють у незаконному заволодінні більше 3 млн грн. коштів державного бюджету у складі злочинного угрупування, створеного екс-президентом України Віктором Януковичем. Про це в ексклюзивному коментарі УНН повідомив прокурор військової прокуратури ГПУ Руслан Кравченко.

"В 16:00 суддя Мірошніченко в Голосіївському суді розгляне клопотання про дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування щодо Олександра Клименка", - сказав Р.Кравченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ГПУ пояснили, чому відкликали клопотання про надання дозволу спеціального досудового розслідування О.Клименка

За його словами екс-міністр доходів і зборів Олександр Клименко підозрюється у тому, що у період квітня 2012 – вересня 2013 років, займаючи посади голови ДПС (Міністерства доходів і зборів) України у складі створеної та очолюваної екс-президентом України Віктором Януковичем злочинної організації, зловживаючи службовим становищем, діючи з корисливих мотивів, шляхом реалізації розробленого злочинного плану та злочинної схеми заволодів коштами державного бюджету на загальну суму 3 166 090 тис грн., шляхом незаконного відшкодування ПДВ на рахунки фіктивних підприємств в особливо великому розмірі, які було розподілено між учасниками злочинної організації.

"Тобто Клименко своїми діями вчинив кримінальні правопорушення передбачені ч.1 ст.255, ч.4 ст.28, ч5 ст 191, ч.2 ст.205, ч.41. ст. 366 ККУ", - сказав Р.Кравченко.

Українські Національні Новини

Політика