sud-ssha-zasudiv-druzhinu-meksikanskogo-narkobarona-el-chapo-do-trokh-rokiv-vyaznitsi

Суд США засудив дружину мексиканського наркобарона "Ель Чапо" до трьох років в'язниці

 • 20651 переглядiв

КИЇВ. 30 листопада. УНН. Суд США засудив дружину ув’язненого мексиканського наркобарона Хоакіна "Ель Чапо" Гусмана до трьох років ув’язнення після того, як вона визнала себе винною у допомозі наркокартелю Сіналоа. Про це пише УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Перед винесенням вироку у федеральному суді у Вашингтоні, 32-річна Емма Коронель Айспуро звернулася до окружного судді США Рудольфа Контрераса з проханням виявити до неї милосердя.

"З усією повагою, я звертаюся до вас сьогодні, щоб висловити свій щирий жаль за будь-яку шкоду, яку я могла заподіяти, і прошу вас і всіх громадян цієї країни пробачити мене", - сказала вона іспанською через перекладача.

Коронель визнав себе винною у червні за трьома пунктами обвинувачення: у змові з метою незаконного розповсюдження наркотиків, змові з метою відмивання грошей та участі у фінансових операціях з наркокартелем Сіналоа.

Федеральна прокуратура у вівторок попросила призначити Коронель чотири роки тюремного ув'язнення, додавши, що вона буде оштрафована ​​1,5 мільйона доларів у рамках свого вироку.

Додамо

Коронель, колишня королева краси США, яка вийшла заміж за Гусмана, коли вона була підлітком, була заарештована в міжнародному аеропорту Даллеса біля Вашингтона в лютому. У них з Гусманом є спільні дев'ятирічні дочки-близнюки.

У рамках своєї угоди про визнання винуватості, Коронель зізналася, що діяла як кур'єр між Гусманом та іншими членами картелю Сіналоа, коли він перебував у мексиканській в'язниці Альтіплано після його арешту в 2014 році.

Гусман використав ці комунікації, щоб спланувати свою втечу з в’язниці в 2015 році через підземний тунель, побудований картелем, що веде до душу в його камері.

Наркобарон був знову схоплений у січні 2016 року і через рік екстрадований до Сполучених Штатів.

У лютому 2019 року його визнали винним за торгівлю наркотиками, змову, викрадення, вбивство та інші звинувачення, а пізніше засудили до довічного ув'язнення.

Українські Національні Новини

Новини Світу