sud-u-8-raziv-zmenshiv-sumu-sudovikh-vitrat-zhuravlini-pered-scania-ukrayina

Суд у 8 разів зменшив суму судових витрат "Журавлини" перед "Scania Україна"

 • 15296 переглядiв

КИЇВ. 11 листопада. УНН. Українське підприємство "Журавлина" сплатить "Scania Україна" 60 тис. грн судових витрат на професійну правничу допомогу. Таке рішення ухвалив Касаційний господарський суд у складі Верховного суду, передає УНН.

Зазначимо, що судове засідання відбулося вчора під головуванням судді Віталія Зуєва.

Під час засідання представники "Scania Україна" просили суд стягнути з компанії "Журавлина" витрати на професійну правничу допомогу у розмірі 532 тис. 328,2 грн.

Вивчивши матеріали справи, суд задовольнив заяву "Scania Україна", але частково.

Цитата

"Верховний суд постановив: заяву ТОВ з іноземними інвестиціями "Scania Україна" про ухвалення додаткової постанови у цій справі щодо розподілу судових витрат на професійну правничу допомогу в суді касаційної інстанції задовольнити частково. Стягнути з ТОВ "Журавлини" на користь ТОВ з іноземними інвестиціями "Scania Україна" 60 тис. судових витрат на професійну правничу допомогу", - заявив Зуєв.

Нагадаємо

Наприкінці жовтня Верховний суд України не задовольнив касаційну скаргу вітчизняного дилера “Журавлини” до дистриб’ютора шведських вантажівок Scania Україна щодо відшкодування більш ніж 123 мільйонів гривень.

Хоча минулого року компанія “Журавлина” виграла суд першої інстанції у Scania Україна на 123 млн грн, однак шведам вдалося скасувати рішення про виплату ними грошей.

Своєю чергою низка юристів та експертів вважають, що українська держава не підтримує вітчизняних інвесторів. Ба більше - з ухилом на це побудоване все законодавство нашої держави.

Українські Національні Новини

Суспільство