sud-u-gaazi-pidtverdiv-dovichniy-virok-ekskomanduvachu-bosniyskikh-serbiv-ratko-mladichu

Суд у Гаазі підтвердив довічний вирок екскомандувачу боснійських сербів Ратко Младічу

 • 22223 переглядiв

КИЇВ. 8 червня. УНН. Апеляційний суд у Гаазі затвердив довічний вирок колишньому генералу армії боснійських сербів Ратко Младічу. Про це УНН повідомляє з посиланням на Міжнародний залишковий механізм ООН для кримінальних трибуналів.

Цитата:

"Апеляційна палата повністю відхилила апеляційну скаргу обвинувачення, при цьому судді Нгум і Пантон не погодились, і відповідно підтвердила висновок Судової палати, що пан Младіч не винен у геноциді за пунктом 1 обвинувального акта стосовно злочинів, скоєних проти боснійських мусульман та боснійських хорватів у певних муніципалітетах Боснії та Герцеговини. Апеляційна палата підтвердила покарання у вигляді довічного позбавлення волі, призначене пану Младичу Судовою палатою", - йдеться в повідомленні.

Що було раніше

Младіч 22 листопада 2017 року був засуджений Міжнародним трибуналом по колишній Югославії (МТКЮ) до довічного тюремного ув’язнення за геноцид, злочини проти людяності і порушення законів і звичаїв війни.

Він переховувався від міжнародного правосуддя майже 16 років, поки не був заарештований в Сербії в травні 2011 року і екстрадований до Гааги.

У березні 2018 року адвокати Младіча подали апеляцію до Міжнародного залишковий механізм для кримінальних трибуналів — інстанцію, створену для завершення роботи, розпочатої МТКЮ (закрився 31 грудня 2017 року) і Міжнародним кримінальним трибуналом по Руанді (закрився 31 грудня 2015 року).

Сам Ратко Младіч вважає помилковим винесений йому вирок про довічне ув’язнення.

Доповнення

Ратко Младіч у роки війни в колишній Югославії в першій половині 1990-х командував армією боснійських сербів і, на думку трибуналу, винен у вбивстві тисяч мирних жителів Боснії і Герцеговини. Головний зі злочинів - масове вбивство 8000 мусульман у Сребрениці.

Українські Національні Новини

Новини Світу