sud-u-gaazi-vidmovivsya-rozsliduvati-diyi-ssha-v-afganistani

Суд у Гаазі відмовився розслідувати дії США в Афганістані

 • 9828 переглядiв

КИЇВ. 13 квітня. УНН. Міжнародний кримінальний суд у Гаазі не буде розслідувати можливі злочини солдатів США в Афганістані. Минуло занадто багато часу і немає надії на співпрацю Кабула, пояснили в Міжнародному кримінальному суді, передає УНН з посиланням на DW. 

У документі вказується, що хоча є достатньо підстав для початку слідчих дій, але від подій, про які йде мова (починаючи з 2003 року), пройшло занадто багато часу, а співпраця Афганістану в цій справі малоймовірна. Таким чином, надія на успішне розслідування вкрай мала, зазначається в прес-релізі МКС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд у Гаазі виніс рішення проти РФ у справі кримських активів ПриватБанку

У листопаді 2017 року головна представниця обвинувачення в суді Фату Бенсуда попросила суддів про мандат на розслідування можливих злочинів, скоєних в Афганістані бойовиками радикального ісламістського руху "Талібан", афганськими урядовими військами, а також дислокованими в цій країні військовослужбовцями міжнародної коаліції, включно з солдатами й офіцерами США.

Нагадаємо, 15 березня США оголосили перші санкції проти працівників МКС, причетних до потенційного розслідування дій американських солдатів в Афганістані. Обмежувальні заходи передбачали скасування американських віз будь-кому, хто братиме участь в цьому розслідуванні, або вживає заходів для його початку. 5 квітня влада США анулювали візу, видану Фату Бенсуда.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія не визнає рішення арбітражу в Гаазі щодо втрат "Нафтогазу" в Криму

Українські Національні Новини

Новини Світу