sud-u-krimu-zalishiv-pid-areshtom-figuranta-spravi-khizb-ut-takhrir

Суд у Криму залишив під арештом фігуранта "справи Хізб ут-Тахрір"

 • 9186 переглядiв

КИЇВ. 17 січня. УНН. Підконтрольний Росії Верховний суд Криму відхилив скаргу фігуранта другої бахчисарайської "справи Хізб ут-Тахрір" Марлена Асанова на продовження йому запобіжного заходу у вигляді утримання в СІЗО. Про це повідомили Крим.Реалії, передає УНН.

"Обвинувачений залишиться під арештом до 9 лютого 2019 року. Адвокат Асанова Еміль Курбедінов клопотав про зміну запобіжного заходу своєму підзахисному на домашній арешт. Прокурор висловився проти, так як вважає, що Асанов може сховатися від слідства, вплинути на свідків або знищити докази. Засідання проходило в закритому режимі", - пише видання.

Асанов брав участь в засіданні по відеоконференцзв'язку з СІЗО. Родичів допустили на оголошення рішення.
Дружина Асанова Айше Асанова повідомила, що він відчуває себе задовільно.

"Він сказав суду, що жив тут 25 років, він у себе вдома і не збирається нікуди тікати. Сказав, що нічого забороненого не зробив. І якби був злочинцем, то його б не прийшли підтримувати всі ці люди, яких ви бачите у суду кожне засідання", - сказала дружина Асанова.

Нагадаємо, підконтрольний Росії Верховний суд Криму відхилив скарги фігурантів другої бахчисарайської "справи Хізб ут-Тахрір"  Мемета Белялова і Сейрана Салієва на продовження їм запобіжного заходу у вигляді утримання в СІЗО, тому вони залишаться під вартою до 9 лютого.

Українські Національні Новини

Політика