sud-u-minsku-zaareshtuvav-zatrimanikh-u-subotu-zhurnalistiv

Суд у Мінську заарештував затриманих у суботу журналістів

 • 19152 переглядiв

КИЇВ. 19 жовтня. УНН. У Мінську суд Жовтневого району заарештував на 13 діб журналістку видання Onliner.by Дарину Спевак, фотожурналіст Вадим Заміровський і кореспондент Всеволод Зарубін (видання TUT.BY і БелаПАН) отримали по 15 діб арешту, передає УНН із посиланням на TUT.BY.

Як пише видання, Спевак звинуватили в участі в несанкціонованому заході і непокорі співробітникам міліції. Вона отримала сім діб за першою статтею і шість – за другою.

Судове засідання відбулося без участі свідків, двох співробітників міліції, які затримували журналістку. Сама Спевак розповіла, що двоє силовиків підійшли, взяли її за лікті і відвели в машину. За її словами, 17 жовтня вона займалася своєю роботою – висвітлювала протести.

Затримані фотожурналіст Вадим Заміровський і кореспондент Всеволод Зарубін (видання TUT.BY і БелаПАН) отримали по 15 діб арешту: їх звинувачували за тими ж статтями, що і Дарину Спевак.

У білоруських містах 17 жовтня відбулися жіночі марші і студентські акції протесту. Всього того дня силовики затримали десятки людей.

Українські Національні Новини

Новини Світу