sud-u-moskvi-nad-ukrayinskimi-polonenimi-moryakami-buv-zakritim

Суд у Москві над українськими полоненими моряками був закритим

 • 8036 переглядiв

КИЇВ. 18 квітня. УНН. Судові засідання над українськими полоненими моряками у Москві пройшли в закритому режимі за клопотанням слідства. Родичів допускали в зал буквально на 5 хвилин на початку процесу, після чого засідання закривали. Про це повідомляє УНН з посиланням на сторінку адвоката Миколи Полозова у Facebook.

Захист оскаржить сьогоднішні рішення Лефортовського районного суду Москви про продовження до кінця липня арешту 24 українським військовополоненим морякам.

Полозов зазначив, що Лефортовський суд 17 квітня в шести судових засіданнях розглянув клопотання ФСБ Росії про продовження строків тримання під вартою щодо 24 військовополонених українців.

"Постанови про продовження строків тримання під вартою щодо кожного військовополоненого будуть оскаржені нашими адвокатами у встановлений законом триденний термін", - написав Полозов.

За його інформацією, судові засідання пройшли в закритому режимі за клопотанням слідства. Родичів допускали в зал буквально на 5 хвилин на початку процесу, після чого засідання закривали.

Другий раз родичів допускали в зал лише на оголошення резолютивної частини судової постанови. "Щодо всіх військовополонених судді прийняли рішення про задоволення клопотання слідства і продовження строків тримання під вартою ще на три місяці - до кінця липня", - повідомив Полозов.

За його словами, в ході судових засідань адвокати військовополонених заявили заперечення на клопотання слідства і долучили резолюцію ПАРЄ, а також доповідь Управління Верховного комісара ООН з прав людини, відповідно до яких статус захоплених російською владою моряків визначено як військовополонені.

Також адвокатами заявлялася ще низка клопотань, у тому числі клопотання про зміну підсудності, оскільки справи щодо військовополонених підсудні тільки військовим судам.

На судові засідання приїхали родичі військовополонених, були присутні консули України, іноземні дипломати, а також Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова.

Нагадаємо, адвокат українських військовополонених моряків оскаржать подовження їм терміну утримання під вартою, повідомив російський адвокат Микола Полозов,

Українські Національні Новини

Суспільство