sud-u-moskvi-prodovzhiv-aresht-usim-24-ukrayinskim-moryakam-sposterigachi

Суд у Москві продовжив арешт усім 24 українським морякам

 • 11224 переглядiв

КИЇВ. 16 січня. УНН. Лефортовський районний суд Москви продовжив термін тримання під вартою для ще чотирьох українських моряків, яких росіяни захопили наприкінці листопада у районі Керченської протоки. Таким чином арешт продовжили для усіх 24 українських моряків. Про це повідомили спостерігачі Об'єднаної групи громадського спостереження за дотриманням конституційних прав і свобод у Росії, передає УНН.

"Сьогодні таки закінчилася епопея з продовженням терміну утримання під вартою українським морякам. Близько години тому суддя Рябцев залишив в СІЗО до 24 квітня Беспальченка Віктора, Варімеза Володимира, Костишина Владислава, Лісового Володимира", - повідомили в Об'єднаній групі громадського спостереження за дотриманням конституційних прав і свобод у Росії у Twitter.

У підсумку, як зазначили спостерігачі, усі, крім моряків, які отримали поранення, залишаються в СІЗО до 24 квітня. Мельничук Олег, Артеменко Андрій, Ейдер Андрій і Сорока Василь у СІЗО до 26 квітня.

Нагадаємо, родичі прибули до суду Москви на процес над захопленими моряками.

25 листопада 2018 року прикордонні кораблі ФСБ РФ обстріляли і захопили три судна Військово-морських сил ЗС України у складі двох малих броньованих артилерійських катерів “Бердянськ” і “Нікополь” і рейдового буксира “Яни Капу”, які здійснювали плановий перехід з порту Одеси в Чорному морі в порт Маріуполь в Азовському морі. 24 українських моряка заарештували в Криму на два місяці, потім їх перемістили в російські СІЗО в Москві.

Сегодня таки закончилась эпопея с продлением срока содержания под стражей украинским морякам. Около часа назад судья Рябцев оставил в СИЗО до 24 апреля Беспальченко Виктора, Варымез Владимира, Костышина Владислава, Лесового Владимира.

— ОГОН (@OgonWatch) 16 января 2019 г.

Українські Національні Новини

Політика