sud-u-moskvi-prodovzhiv-aresht-vsim-24-viyskovopolonenim-moryakam

Суд у Москві продовжив арешт всім 24 військовополоненим морякам

 • 11481 переглядiв

КИЇВ. 17 квітня. УНН. Лефортівський райсуд Москви продовжив термін утримання під вартою до кінця липня всім 24 військовополоненим морякам, передає УНН.

Суд у Москві сьогодні, 17 квітня, залишив до кінця липня під вартою всіх 24 українських моряків, які були затримані російською стороною під час інциденту поблизу Керченської протоки наприкінці листопада 2018 року.

Раніше повідомлялося, сьогодні у Лефортовському районному суді Москви проходили засідання щодо продовження строків тримання під вартою 24 військовополонених українських моряків.

Як повідомляв УНН, у МЗС заявили, що українські військовополонений моряки не можуть бути затримані або піддані судовим розглядам з боку іноземних держав відповідно до Конвенції ООН з морського права.

Нагадаємо, 25 листопада 2018 року прикордонні кораблі ФСБ РФ обстріляли та захопили три судна Військово-морських сил ЗС України у складі двох малих броньованих артилерійських катерів "Бердянськ" і "Нікополь" і рейдового буксира "Яни Капу", які здійснювали плановий перехід з порту Одеси в Чорному море в порт Маріуполь в Азовському морі.

Після цього 24 українських моряків заарештували в Криму, потім їх перемістили в російські СІЗО в Москві.

Українські Національні Новини

Політика