sud-u-polschi-sogodni-obiratime-zapobizhniy-zakhid-igoryu-mazuru

Суд у Польщі сьогодні обиратиме запобіжний захід Ігорю Мазуру

 • 13298 переглядiв

КИЇВ. 10 листопада. УНН. Сьогодні у місті Люблін в Польщі відбудеться судове засідання з обрання запобіжного заходу українцю Ігорю Мазуру. Про це у коментарі УНН розповів заступник директора департаменту консульської служби МЗС Василь Кирилич.

“Засідання суду з обрання запобіжного заходу призначено на 16:00 в м.Люблін”, — повідомив Кирилич.

Генеральний консул і консул України в Любліні будуть присутні на судовому засіданні, до справи залучено адвоката і перекладача.

“Стратегія захисту вироблена, консули мають досвід захисту прав українців у таких справах, які закінчувалися звільненням затриманих співвітчизників”, — наголосив дипломат.

Як повідомляв УНН, 9 листопада у Польщі затримали заступника командира УНСО, добровольця Ігоря Мазура.
Віцеспікер Сейму Польщі Малґожата Ґошєвська запевнила, що затримання активіста і ветерана війни на Донбасі Ігоря Мазура в Польщі є “виключно технічним” кроком і гарантує невинність затриманого.

Нагадаємо, Ігор Мазур активіст та учасник Революції Гідності, в 2014-ому році був керівником “Правого сектору” В Київській області та начальником штабу 24-ої сотні Самооборони Майдану.

З травня 2014-ого воював в зоні проведення АТО в добровольчому батальйоні, в 2015-ому році долучився до лав ЗСУ. Після демобілізації продовжив активну громадську діяльність, став головою партії УНА-УНСО та заступником головного командира УНСО.

Крім того Ігор Мазур є головним спеціалістом Офісу Уповноваженої ВРУ з прав людини, помічником народного депутата України та має державні нагороди, отримані за участь у захисті незалежності та суверенітету України.

Українські Національні Новини

Політика