sud-u-ssha-ne-stav-zakrivati-spravu-proti-manaforta

Суд у США не став закривати справу проти Манафорта

 • 7226 переглядiв

КИЇВ. 16 травня. УНН. Суддя Еймі Берман Джексон у США напередодні відмовився закрити справу, порушену спецпрокурором у "російській справі" Робертом Мюллером проти колишнього очільника виборчої кампанії Дональда Трампа Пола Манафорта. Про це УНН повідомляє з посиланням на Радіо Свобода.

Адвокати Манафорта як на підставу для закриття справи вказували на те, що вона нібито не пов’язана з розслідуванням втручання Росії в американські вибори 2016 року.

Сторона Манафорта заявляла, що справа має бути закрита на тій підставі, що Манафорт мав бізнес в Україні щонайменше за два роки до виборів 2016 року.

Суддя столичного округу Колумбія погодився з Мюллером, заявивши, що справа проти Манафорта не є неприйнятною, попри те, що не пов’язана з виборами безпосередньо. Суддя Джексон вказав, що для розслідувачів "логічно і доречно" з’ясувати відносини Манафорта з колишнім президентом України Віктором Януковичем.

Манафорт звинувачений у зв’язку з його лобістською роботою для проросійського колишнього президента України Віктора Януковича в період перед початком його роботи керівником кампанії Трампа в середині 2016 року. Обвинувачення проти Манафорта включають змову з метою відмивання грошей, змову з метою обману уряду США та відмову від реєстрації як лобіста іноземного уряду.

Нагадаємо, у США українського екс-депутата викликали для дачі свідчень у "російській справі".

Українські Національні Новини

Політика