sud-u-zaporizhzhi-vzyav-pid-vartu-kriminalnogo-avtoriteta-anisimova

Суд у Запоріжжі взяв під варту кримінального авторитета Анісімова

 • 16709 переглядiв

КИЇВ. 18 лютого. УНН. Заводський районний суд Запоріжжя пізно ввечері 17 лютого ухвалив узяти під варту затриманого напередодні лідера злочинної організації, яка займалася отриманням грошей у підприємців, Євгена Анісімова. Запобіжний захід обрано на 60 діб. Про це повідомляє УНН з посиланням на Радіо Свобода.

"Застосовано тримання під вартою без права внесення застави. Сам запобіжний захід обрано раніше, в Орджонікідзевському районному суді міста Запоріжжя. Захист заперечував проти клопотання в повному обсязі. Розгляд відбувається в Заводському районному суді міста Запоріжжя, бо в Жовтневому не змогли утворити колегію: судді вже брали участь у пов’язаних справах, що є підставою для відводу/самовідводу", – розповів представник потерпілих, адвокат Дмитро Гладкий.

Іще в січні 2018 року слідчий суддя Орджонікідзевського районного суду міста Запоріжжя виніс ухвалу про обрання стосовно підозрюваного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Згодом за рішенням Апеляційного суду області розгляд справи було передано до Жовтневого районного суду Запоріжжя. Втім, суд не зміг сформувати необхідну для розгляду колегію через самовідвід частини суддів: вони раніше розглядали справу осіб, яким інкримінували входження до складу злочинної організації Анісімова.

17 лютого справу було перенаправлено до Заводського районного суду Запоріжжя.

Нагадаємо, в результаті спецоперації, проведенної правоохоронцями 16 лютого в Києві, був затриманий кримінальний авторитет Євген Анісімов.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП