sud-v-aneksovanomu-v-krimu-zalishiv-zhurnalista-yesipenka-v-sizo-sche-na-pivroku

"Суд" в анексованому в Криму залишив журналіста Єсипенка в СІЗО ще на півроку

 • 17576 переглядiв

КИЇВ. 6 липня. УНН. Українському журналісту, кореспонденту "Радіо Свобода" Владиславу Єсипенко підконтрольний Росії так званий "суд" в окупованому Криму продовжив утримання в СІЗО на півроку. Про це повідомила Уповноважений ВР з прав людини Людмила Денісова, передає УНН.

Цитата:

"Сьогодні підконтрольний Росії так званий "районний суд в Сімферополі" продовжив термін затримання незаконно утримуваного громадянину України Владиславу Єсипенко на півроку", - повідомила Денісова.

Деталі

За словами Денісової, вона звернулася до міжнародних організацій і правозахисників з проханням направити своїх представників на судове засідання до тимчасово окупованому Криму для запобігання порушенню прав Владислава Єсипенко.

Також вона закликала міжнародне співтовариство відреагувати на це рішення "суду" і посилити тиск на Росію для захисту прав громадян, які залишилися на території тимчасово окупованого Криму і звільнення всіх незаконно утримуваних країною-агресором українців.

Доповнення

Владислава Єсипенко 10 березня затримали в окупованому Криму за нібито збір інформації на користь українських спецслужб. Він є фрілансером "Радіо Свобода".

Напередодні Владислав брав участь в акції до дня народження Тараса Шевченка, яка проходила в Сімферополі.
У Службі зовнішньої розвідки України дії російських силовиків назвали пропагандистською акцією з нагоди річниці окупації Криму.

Українські Національні Новини

Політика