sud-v-krimu-zalishiv-pid-areshtom-figuranta-spravi-khizb-ut-takhrir

"Суд" в Криму залишив під арештом фігуранта "справи Хізб ут-Тахрір"

 • 8000 переглядiв

КИЇВ. 26 лютого. УНН. "Верховний суд" Криму залишив у силі рішення суду про продовження утримання під вартою Едема Смаілова, підозрюваного в участі в організації "Хізб ут-Тахрір", яку в Росії вважають терористичною. Про це повідомляє УНН з посиланням на Facebook-сторінку правозахисної організації "Кримська солідарність".

Так, в "Верховному суді" Криму розглядалася апеляційна скарга сторони захисту на продовження запобіжного заходу Серверу Мустафаєву і Едему Смаілову.

За словами адвоката Сергія Легостова, суд над Мустафаєвим скасували через повернення його справи в Київський суд, для усунення недоліків.

Судове засідання щодо Смаілова відбулося, але воно проходило в закритому режимі.

"Суд залишив рішення першої інстанції в силі, а саме продовження запобіжного заходу до 9 квітня 2019 року", - зазначили правозахисники.

Як повідомляв УНН, підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму відхилив скаргу захисту та залишив під арештом фігуранта "справи Хізб ут-Тахрір" Сервера Мустафаєва.

Нагадаємо, Сервера Мустафаєва затримали 21 травня цього року в анексованому Росією Криму разом з іншим кримським татарином Едемом Смаіловим. Обвинувачення проти них залучили до так званого "Бахчисарайському справі "Хізб ут-Тахрір" - релігійної організації, яку російська влада вважає терористичною. До окупації Криму ця організація, яка ставить собі за мету створення ісламської халіфату мирними засобами, діяла на півострові на законних підставах.

Українські Національні Новини

Політика