sud-v-okupovanomu-krimu-rozglyane-apelyatsiyu-pro-vzyattya-pid-vartu-aktivista-bekirova-10-sichnya

Суд в окупованому Криму розгляне апеляцію про взяття під варту активіста Бекірова 10 січня

 • 9458 переглядiв

КИЇВ. 3 січня УНН. “Верховний суд” Криму 10 січня цього року планує розглянути апеляцію захисту на рішення Київського районного суду Сімферополя, підконтрольного Кремлю, про взяття під варту кримськотатарського активіста Едема Бекірова. Про це повідомив кримський адвокат Олексій Ладин в Facebook, передає УНН.

“10 січня 2019 року о 14.00 Верховний суд Криму розгляне апеляції захисту на рішення Київського суду Сімферополя про приміщенню під варту Едему Бекірова”, - йдеться у повідомленні адвоката.

Родичі Бекірова вважають, що перебування Едема в СІЗО вкрай небезпечне для життя і здоров'я, оскільки той хворий на цукровий діабет, у нього ампутована нога та є серйозні проблеми з серцем.

Раніше повідомляв УНН, хворому на цукровий діабет кримськотатарському активісту Едему Бекірову, якого затримали російські правоохоронці на в’їзді до окупованого Криму, не надають медичну допомогу з дня арешту – 13 грудня.

Нагадаємо, мешканця селища Новоолексіївка Херсонської області Едема Бекірова затримали російські силовики на в’їзді в окупований Крим вранці 12 грудня. Відомо, що він прямував до Криму для відвідування 78-річної матері та родичів. Пізніше його доставили в будівлю ФСБ Росії в Сімферополі.

Також УНН інформував, Україна через Москалькову вимагає меддопомоги для арештованого Бекірова.

Українські Національні Новини

Політика