sud-v-rf-prodovzhiv-aresht-shistom-ukrayinskim-moryakam

Суд у РФ продовжив арешт шістьом українським морякам

 • 9349 переглядiв

КИЇВ. 17 липня. УНН. Лефортовський районний суд Москви продовжив до 24 жовтня арешт шістьом з 24 українських моряків, захоплених у районі Керченської протоки в листопаді 2018 року. Про це повідомив адвокат з команди захисників українців Микола Полозов в Facebook, передає УНН.

"Відбулося судове засідання у Лефортовський районному суді міста Москви з розгляду клопотання слідчого СУ ФСБ РФ про продовження строків тримання під вартою стосовно військовополонених українських моряків: Дениса Гриценка, Сергія Попова, Богдана Головаша, Михайла Власюка, Андрія Драча, В'ячеслава Зінченка... За рішенням суду, термін утримання під вартою продовжений морякам до 24 жовтня 2019", - повідомив він.

При цьому Полозов зазначив, що за клопотанням прокурора засідання відбулося у закритому режимі.

"Під час засідання захистом були заявлені клопотання про долучення наказу Міжнародного трибуналу ООН з морського права, доповіді УВКПЛ ООН і двох резолюцій ПАРЄ в обгрунтування своєї позиції", - додав адвокат.

Нагадаємо, рідні українських моряків приїхали на суд до Москви.

Суд у РФ 17 липня розгляне продовження арешту українським морякам.

25 листопада 2018 року прикордонні кораблі ФСБ РФ обстріляли і захопили три судна Військово-морських сил ЗС України у складі двох малих броньованих артилерійських катерів "Бердянськ" і "Нікополь" і рейдового буксира "Яни Капу", які здійснювали плановий перехід з порту Одеси в Чорному морі в порт Маріуполь в Азовському морі. Після цього 24 українських моряків заарештували в Криму, потім їх перемістили в російські СІЗО в Москві.

Українські Національні Новини

Політика