sud-vdruge-rozpochav-rozglyad-spravi-materi-yaka-zamorila-golodom-1-richnogo-sina

Суд вдруге розпочав розгляд справи проти матері, яка заморила голодом 1-річного сина

 • 17268 переглядiв

КИЇВ. 13 лютого. УНН. Голосіївський районний суд міста Києва почав другий розгляд справи проти матері, яка у 2016 році лишила двох своїх малолітніх дітей на 11 днів без нагляду, внаслідок чого помер 1-річний хлопчик. Про це повідомляє пресслужба прокуратури міста Києва, інформує УНН.

"За участі Київської місцевої прокуратури №1 Голосіївський районний суд міста Києва провів підготовче засідання у справі за обвинуваченням жінки, яка на 11 днів залишила в квартирі двох своїх дітей - однорічного сина, який від голоду помер, та дворічну доньку. За результатами судового засідання суд призначив обвинувальний акт до розгляду та продовжив обвинуваченій запобіжний захід у вигляді тримання під вартою", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, наступне судове засідання заплановано на 17 лютого 2020 року. 

Як повідомлялося раніше в УНН, у грудні 2016 року суд у Києві заарештував жінку, яка заморила голодом сина.

Нагадаємо, 29 серпня 2019 року Голосіївський районний суд міста Києва визнав обвинувачену винною у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 135 КК України (залишення в небезпеці) та засудив до 8 років позбавлення волі. У жовтні минулого року киянці продовжили арешт.

Оскільки прокуратура наполягала на призначенні жінці довічного позбавлення волі за п. 2 ч. 2 ст. 115 КК України (умисне вбивство малолітньої дитини), вказаний вирок був оскаржений в апеляційній інстанції.

18 грудня 2020 року Київський апеляційний суд задовольнив апеляційну скаргу прокуратури міста Києва, скасував вирок Голосіївського райсуду столиці, а кримінальне провадження направив на новий судовий розгляд у той же суд в іншому складі суду.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП