sud-vidklyuchiv-vid-elektromerezh-pozhezhonebezpechnu-shkolu-na-zakhodi-ukrayini

Суд відключив від електромереж пожежонебезпечну школу на заході України

 • 9568 переглядiв

КИЇВ. 9 січня. УНН. Суд призупинив роботу Розтоківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів у Чернівецькій області, повідомляє УНН з посиланням на відповідне його рішення.

Повідомляється, що адміністрація школи не дотримувалася протипожежних заходів. Школа не мала автоматичної пожежної сигналізації та пристроїв захисту від блискавки. Крім того, не ремонтувала несправні електророзетки, а електролампочки розжарювання в приміщеннях не захищала плафонами.

Після проведення позапланової перевірки Державна служба з надзвичайних ситуацій наказала усунути численні порушення, проте дирекція школи вимоги проігнорувала. Тоді представники ДСНС звернулися до суду з проханням відключити школу від електромереж.

Задовольняючи позов ДСНС, суд зупинив роботу школи до повного виконання протипожежних заходів.

Нагадаємо, в ніч з 15 на 16 вересня 2017 року внаслідок пожежі у дитячому таборі “Вікторія” загинули троє дітей, ще двоє отримали травми.

Раніше УНН повідомляв, що через діючий мораторій на перевірки пожежний стан дитячих закладів контролюється значно гірше, особливо це стосується приватних шкіл та садочків.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП