sud-vidmoviv-nardepam-u-zadovolenni-pozovu-do-groysmana

Суд відмовив нардепам у задоволенні позову до Гройсмана

 • 17179 переглядiв

КИЇВ. 1 грудня. УНН. Окружний адміністративний суд міста Києва відмовив народним депутатам Андрію Деркачу, Валерію Дубілю та Юрію Одарченку у задоволенні позову до Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана щодо невнесення ним подання про призначення міністра охорони здоров’я. Про це повідомляє прес-служба суду, передає УНН.

Як зазначається, суд виходив з того, що первинним суб’єктом у процедурі формування нового складу Кабміну є коаліція депутатських фракцій. Саме вона вносить пропозиції Президенту щодо кандидатури Прем’єра, а також, відповідно до Конституції, вносить пропозиції щодо кандидатур до складу Кабінету міністрів України.

"Цей механізм реалізує процедуру формування складу Кабміну, а будь-яке її недотримання — суперечить Основному закону", - сказано у повідомленні.

Також у суді зазначили, що в Конституції та законі “Про Кабінет міністрів України” не встановлені строки внесення Прем’єром на розгляд парламенту подання про призначення міністрів, зокрема і міністра охорони здоров’я.

Нагадаємо, депутати подали до суду за бездіяльність В.Гройсмана.

Позивачі просили суд визнати протиправною бездіяльність Прем’єр-міністра щодо невнесення ним на розгляд Верховної Ради України подання про призначення міністра охорони здоров’я та просять зобов’язати його негайно внести на розгляд парламенту подання про його призначення.

Українські Національні Новини

Політика