sud-vidmovivsya-obirati-zapobizhniy-zakhid-spivrobitniku-sbu-v-zakritomu-rezhimi

Суд відмовився обирати запобіжний захід співробітнику СБУ в закритому режимі

 • 10413 переглядiв

КИЇВ. 27 квітня. УНН. Солом'янський районний суд Києва відмовив захисту керівника структурного підрозділу одного з міжрайвідділів Головного управління СБУ в Києві та Київській області Олександра Карамушки, підозрюваного в отриманні 47,5 тис. дол. хабара, розглядати клопотання про обрання запобіжного заходу у закритому режимі. Таке рішення оголосила слідча суддя Людмила Кізюн, передає кореспондент УНН.

Захист підозрюваного під час засідання звернувся до суду з заявою про те, щоб клопотання САП розглядалося у закритому режимі. Оскільки у матеріалах справи є документи, які містять державну та службову таємницю: посада співробітника СБУ, перелік його посадових обов’язків, протоколи негласних слідчих дій.

Водночас прокурор САП Володимир Кривенко просив суд відхилити клопотання захисту через його безпідставність.

За його словами, всі матеріали слідчо-розшукових дій розтаємнені, про що є надпис “розсекречено” на кожному з протоколів.

“Щодо посадових обов’язків Карамушки, то це зовсім не є державною таємницею”, — додав він.

Суддя, заслухавши думки учасників процесу, вирішила: “У задоволенні клопотання відмовити”.

На її думку, захистом не наведено конкретних відомостей, які становлять таємницю.

Нагадаємо, Національне антикорупційне бюро України повідомило про підозру керівнику структурного підрозділу одного з міжрайвідділів Головного управління СБУ в Києві та Київській області за отримання хабара у сумі 47,5 тис. дол.

Також про підозру повідомлено і посереднику передачі коштів. Цій особі інкримінують вчинення злочину, передбаченого ч.5 ст.27, ч.4 ст.368 КК України.

Як повідомляв УНН, співробітники НАБУ викрили на отриманні 47,5 тис. дол. хабара співробітника СБУ.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП