sud-vidmovivsya-zmenshiti-rozmir-zastavi-mangeru

Суд відмовився зменшити розмір застави Мангеру

 • 14774 переглядiв

КИЇВ. 4 квітня. УНН. Шевченківський районний суд Києва відхилив клопотання щодо зменшення застави голові Херсонської облради Владиславу Мангеру, підозрюваному в організації вбивства активістки Катерини Гандзюк. Про це журналісту УНН повідомив адвокат Мангера Дмитро Ільченко.

"Було заявлене клопотання про зменшення застави з 2,5 млн грн до 1 млн грн, проте суд залишив в силі заставу у розмірі 2,5 млн грн", - зазначив Ільченко.

Крім того, за його словами, сьогодні не відбулося засідання стосовно продовження терміну відсторонення Мангера від посади голови Херсонської облради, оскільки у сторони захисту виникло питання щодо призначення судді для розгляду.

"Справа в тому, що питання про продовження строку (відсторонення – ред.) має розглядати той самий суддя, що і призначив відсторонення, але було визначено іншого суддю, тому для з’ясування всіх обставин засідання відклали", - повідомив адвокат.

Нагадаємо, Шевченківський райсуд Києва продовжив розгляд клопотання щодо зміни запобіжного заходу підозрюваному у вбивстві активістки Катерини Гандзюк Владиславу Мангеру.

Як повідомляв УНН, Мангеру, якого відсторонили від посади голови Херсонської облради, вручено клопотання про зміну запобіжного заходу

Пізніше стало відомо, що суд знову вирішив одягнути на Мангера електронний браслет.

Крім того, голову Херсонської облради викликали для проходження експертизи на поліграфі, однак захист відмовився від тестування.

Зазначимо, Мангер підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 27, п. 4, п. 6, п. 11, п. 12 ч. 2 ст. 15 (“Умисне вбивство”) Кримінального кодексу України.

Раніше повідомлялося, що 31 липня активістку Катерину Гандзюк у Херсоні облили сірчаною кислотою біля під’їзду власного будинку, внаслідок чого опіками було уражено 30% тіла.

4 листопада стало відомо про смерть Гандзюк після 3-х місяців лікування.

Українські Національні Новини

Політика