sud-vidpraviv-na-primusove-likuvannya-cholovika-yakiy-zabiv-do-smerti-matir

Суд відправив на примусове лікування чоловіка, який забив до смерті матір

 • 10217 переглядiв

КИЇВ. 10 січня. УНН. За клопотанням прокуратури суд відправив на примусове лікування чоловіка, який у Покровську, Донецької області, до смерті забив рідну матір. Про це в мережі Facebook повідомив речник ГПУ Андрій Лисенко, передає УНН.

"Суд задовольнив клопотання Красноармійської місцевої прокуратури щодо застосування примусових заходів медичного характеру стосовно 52-річного чоловіка. Установлено, що у жовтні 2017 року між мешканцем Покровська та його 82-річною матір’ю сталася сварка, під час якої чоловік завдав старенькій не менше 44 ударів руками і ногами у різні частини тіла. Внаслідок побиття жінка отримала численні травми, від яких померла", - йдеться в повідомлені.

Дії чоловіка кваліфікували за ч.2 ст. 121 Кримінального кодексу України - умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілої.

Однак, згідно із результатом судово-психіатричної експертизи, у період скоєння інкримінованого злочину чоловік страждав і продовжує страждати на хронічне захворювання – шизофренію. Тобто він не усвідомлював свої дії та не міг ними керувати. Враховуючи вказане, прокуратура у своєму клопотанні просила суд примусово госпіталізувати чоловіка до психіатричного закладу із суворим наглядом.

Раніше повідомлялось, що екс-бойовика незаконних збройних формувань було викрито під час виїзду поліції на виклик про сімейний конфлікт в Донецькій області.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП