sud-vidpustiv-m-okhendovskogo-pid-osobiste-zobovyazannya

Суд відпустив М.Охендовського під особисте зобов'язання

 • 8290 переглядiв

КИЇВ. 21 грудня. УНН. Солом'янський районний суд Києва обрав запобіжний захід голові Центральної виборчої комісії Михайлу Охендовському у вигляді особистого зобов'язання, передає УНН.

Перед судовим засіданням заступник керівника САП Володимир Кривенко повідомив, що антикорупційна прокуратура клопотатиме у суді обрати М.Охендовському запобіжний захід у вигляді застави у сумі 1 млн 291 тис. грн, адже є, в тому числі, ризики того, що голова ЦВК може виїхати з України.

У своєму виступі М.Охендовський закликав суд відхилити клопотання антикорупційної прокуратури, оскільки він не збирається залишати територію України. Також він назвав справу проти нього сфабрикованою.

Нагадаємо, 18 грудня голові Центральної виборчої комісії Михайлу Охендовському та його захисту вручили два клопотання - про обрання запобіжного заходу у вигляді застави і про відсторонення голови ЦВК від посади.

13 грудня детективи НАБУ повідомили голові ЦВК Михайлу Охендовському про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 та ч.4 ст. 368 Кримінального кодексу України (“Одержання хабарів у великому та особливо великому розмірах особою, яка займає особливо відповідальне становище”). Вказані статті діяли на момент скоєння злочину.

Українські Національні Новини

Політика