sud-vimagaye-u-dms-dokumenti-schodo-gromadyanstva-suprun

Суд вимагає у ДМС документи щодо громадянства Супрун

 • 9762 переглядiв

КИЇВ. 5 серпня. УНН. Сьогодні відбулось підготовче засідання у справі за позовом Ігоря Мосійчука до в.о. міністра охорони здоров’я України Уляни Супрун щодо відсутності у неї повноважень міністра та визнання її дій протиправними. Під час засідання суд зобов’язав Державну міграційну службу України надати документи щодо припинення американського громадянства Супрун, передає УНН із посиланням на прес-службу Окружного адмінсуду Києва.

"Суд зобов’язав Державну міграційну службу України надати належним чином засвідчену копію документа, що підтверджує припинення Уляною Супрун громадянства США, виданого уповноваженим органом США", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кабмін дозволив Супрун виконувати обов’язки в.о. голови МОЗ

Крім того, суд також ухвалив витребувати від Секретаріату Кабінету Міністрів України копії протоколів засідань уряду, в яких приймала участь в.о. міністра Уляна Супрун з моменту призначення її на цю посаду та до 5 серпня включно. Вказані матеріали необхідно надати до суду протягом місяця – до 5 вересня 2019 року.

Як повідомили у прес-службі, наступне підготовче засідання у справі призначено на 30 вересня 2019 року.

Нагадаємо, депутат від "Радикальної партії" Ігор Мосійчук подав до суду на Супрун і заявляє, що вона не може виконувати обов'язки міністра охорони здоров'я. За його словами, у Супрун нібито є громадянство США.

Українські Національні Новини

Політика