sud-virishiv-scho-facebook-porushiv-konfidentsiynist-koristuvachiv-u-niderlandakh

Суд вирішив, що Facebook порушив конфіденційність користувачів у Нідерландах

 • 826759 переглядiв

КИЇВ. 16 березня. УНН. Суд у Нідерландах вирішив, що платформа Facebook порушила конфіденційність нідерландських користувачів. Про це повідомляє УНН з посиланням на NOS.

Деталі 

Рішення було прийнято у справі, порушеній Асоціацією споживачів і Data Privacy Foundation (DPS).

“Суд ухвалив, що Facebook недостатньо інформував нідерландських користувачів про те, що платформа робить з їхніми даними. Facebook цим порушує закон про конфіденційність, який передбачає, що завжди має бути зрозуміло, з якої причини та з якою метою обробляються конфіденційні дані”, - зазначається в повідомленні.

Facebook, як наголошується, використовує дані нідерландських користувачів, щоб пропонувати рекламу без юридичного дозволу. Йдеться і про доступ до такої інформації, як стать, вік, місце проживання користувача, додатки, якими він користується, інформація про його друзів у Facebook. Рішення суду охоплює період з 2010 по 2020 рр.

В організації кажуть, що це рішення суду "відкриває шлях для вимагання компенсації”. Зокрема, Асоціація споживачів може знову звернутися до суду або розпочати переговори з Facebook, щоб досягти угоди. Але, рішення наразі не прийнято. Meta, материнська компанія Facebook, подасть апеляцію на рішення нідерландського суду.

Доповнення

Асоціація споживачів торік закликала нідерландських користувачів Facebook приєднатися до неї у справі проти соціальної мережі. Зараз їх близько 190 тисяч.

Нагадаємо 

Власник Facebook Meta Platforms Inc. планує звільнити близько 10 000 співробітників і закрити близько 5 000 додаткових відкритих вакансій.

Українські Національні Новини

Технології