sud-viznav-zakonnim-zakrittya-spravi-yefremova-pro-diktatorski-zakoni

Суд визнав законним закриття справи Єфремова про "диктаторські закони"

 • 21386 переглядiв

КИЇВ. 5 березня. УНН. Київський апеляційний суд визнав законним закриття справи щодо колишнього народного депутата Олександра Єфремова за звинуваченнями у голосуванні за “диктаторські закони” 16 січня 2014 року. Про це кореспонденту УНН повідомив адвокат Олександр Готін.

"Київський апеляційний суд залишив в силі рішення Печерського районного суду міста Києва, відмовив прокурору в задоволенні апеляційної скарги. Таким чином, суд залишив в силі рішення Печерського районного суду міста Києва, який було закрите кримінальне провадження стосовно Єфремова Олександра Сергійовича, Гордієнка Сергія Володимировича і Стояна Олександра Миколайовича у зв'язку з декриміналізацією кримінального правопорушення, яке їм було інкриміновано органами прокуратури", - сказав Олександр Готін.

Нагадаємо, 16 грудня суд закрив справу Єфремова про "диктаторські закони".

У кримінальному провадженні щодо ухвалення так званих “диктаторських законів” 16 січня 2014 року повідомлено про підозру 15 особам, а саме екс-президенту Януковичу, колишньому першому заступнику голови ВР Калєтніку, екс-голові лічильної комісії ВР Олійнику, екс-керівнику фракції Партії регіонів Олександру Єфремову та ще 11 народним депутатам 7 скликання, які були членами лічильної комісії. 

Також, у Генпрокуратурі повідомляли, що скандальні диктаторські закони 16 січня ухвалювалися за ініціативою екс-президента Віктора Януковича, а протокол лічильної комісії про результати голосування було сфальсифіковано.

Як повідомляв УНН, 20 жовтня 2015 року Генеральна прокуратура України завершила досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою екс-нардепів від Партії регіонів Олександра Єфремова та Олександра Стояна та екс-нардепа від КПУ Сергія Гордієнка у фальсифікації результатів голосування “диктаторських” законів і передала обвинувальний акт до Печерського районного суду столиці.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП