sud-vyznav-nedostovirnoiu-informatsiiu-pro-fizychnu-blyzkist-yepyskopa-upts-nykytu-z-17-richnym-khloptsem-pid-chas-obshukiv-u-sobori-v-chernivtsiakh

Суд визнав недостовірною інформацію, що єпископа УПЦ Никиту "заскочили в момент фізичної близькості з 17-річним хлопцем" під час обшуків у Чернівцях

 • 17200 переглядiв

Шевченківський районний суд Києва визнав недостовірною інформацію про те, що єпископа УПЦ Никиту під час обшуків у Чернівцях у листопаді 2022 року "заскочили в момент фізичної близькості з 17-річним хлопцем", і зобов'язав видання, яке її поширило, спростувати цю інформацію та відшкодувати збитки.

Шевченківський районний суд міста Києва визнав недостовірною інформацію про те, що єпископа УПЦ Никиту "заскочили в момент фізичної близькості з 17-річним хлопцем", що співає в місцевому хорі, під час обшуків собору у Чернівцях у листопаді 2022 року. Про це йдеться в рішенні суду від 2 квітня, передає УНН

"Визнати недостовірною інформацію, розміщену та поширену інтернет-виданням "Лівий берег" в публікації, а саме інформацію наступного змісту: "…під час обшуку співробітники СБУ заскочили в момент фізичної близькості секретаря Чернівецької єпархії УПЦ МП з 17-річним хлопцем, що співає в місцевому хорі", – йдеться у рішенні суду.

Також суд зобов`язав "Лівий берег" спростувати поширену інформацію, вказавши, що вона не відповідає дійсності, не пізніше 15-ти днів з дня набрання рішенням суду законної сили із доказами направлення відповідних відомостей адресату.

Також "Лівий берег" має сплатити єпископу 10 тисяч гривень завданих за моральну шкоду та понад дві тисячі гривень судового збору. Крім того, ще 20 тисяч гривень та вартість судового збору стягнуть із шеф-редакторки видання Соні Кошкіної. 

Нагадаємо 

У листопаді 2022 року правоохоронці провели контррозвідувальні заходи на території Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ МП. Служба безпеки під час обшуків виявила склади з прокремлівською літературою, листування з методичками від російських кураторів та документи, які підтверджують наявність громадянства рф. 

Тоді з видання "Лівий берег" із посиланням на джерела написало, що на той момент секретаря єпархії, архімандриата Никиту, а нині єпископа Івано-Франківський і Коломийський УПЦ МП "заскочили в момент фізичної близькості" з 17-річним хлопцем, який співає в місцевому хорі. Правоохоронці цього офіційно не підтверджували. 

Своєю чергою Никита заявляв, що під час обшуків правоохоронці нібито змусили священників роздягнутися, а потім сфотографували.