sud-vyznav-zakonnym-zvilnennia-kolyshnoi-chynovnytsi-miniustu-yaka-maie-rosiiske-hromadianstvo-sbu

Суд визнав законним звільнення колишньої чиновниці Мін'юсту, яка має російське громадянство - СБУ

 • 19345 переглядiв

Колишня високопосадовиця Міністерства юстиції, яка отримала російське громадянство, була звільнена з посади у 2021 році після того, як СБУ її викрила, і суд залишив її звільнення в силі, незважаючи на апеляцію.

Суд визнав наявність російського громадянства у колишньої топпосадовиці Мін’юсту, яку викрила СБУ. Про це УНН пише з посиланням на повідомлення Служби безпеки.

 Деталі

Зазначається, що суд визнав законним звільнення з Міністерства юстиції колишньої топпосадовиці цього відомства, яка має громадянство рф. Відповідне рішення в апеляційному адмінсуді відстояли діючі представники Міністерства юстиції.

Мова йде про колишню заступницю начальника Центрального міжрегіонального управління Мін’юсту, яка за власної ініціативи отримала російське громадянство. Цей факт задокументували співробітники СБУ та поінформували керівництво профільного міністерства для прийняття відповідного рішення

- йдеться у повідомленні.

На підставі матеріалів, отриманих від української спецслужби, чиновницю було звільнено із займаної посади у 2021 році. Згодом вона вирішила оскаржити це рішення, посилаючись на довідку "головного управління мвс рф по місту москва". У цьому документі було зазначено, що у неї нібито немає російського паспорта.

Однак, після ознайомлення із доказовою базою СБУ, колегія українського суду залишила скаргу ексчиновниці без задоволення. Представники Служби безпеки довели нікчемність документів, виданих державою-агресором про нібито відсутність у неї громадянства рф. Крім того спецслужба довела, що позивачка не виїжджала в Болгарію, де, з її слів, нібито було отримано відповідні російські документи

- додали у СБУ.

 Наразі ексчиновниця може оскаржити це рішення у Верховному Суді.

Нагадаємо

У Харківській області українські правоохоронці знешкодили російську агентурну групу, яка намагалася вивезти до росії секретну документацію з місцевого стратегічного заводу. Затриманим повідомили про підозру у державній зраді, їм загрожує довічне ув'язнення.

СБУ затримала "помічника" Шуфрича18.04.24, 14:53 • [views_0]