sud-yes-skoro-mozhe-vinesti-rishennya-pro-skasuvannya-sanktsiy-proti-yanukovicha-ta-yogo-otochennya-gpu

Суд ЄС скоро може винести рішення про скасування санкцій проти Януковича та його оточення – ГПУ

 • 10185 переглядiв

КИЇВ. 11 липня. УНН. Суд Європейського Союзу найближчим часом може винести рішення за позовами екс-президента України Віктора Януковича та його оточення щодо скасування санкцій ЄС. Про це написала на своїй сторінці у Facebook прес-секретар Генпрокурора Лариса Сарган, передає УНН.

"Найближчим часом Судом Європейського Союзу можуть бути винесені рішення за позовами В. Януковича, О. Януковича, О. Клименка, С. Арбузова, В. Пшонки, А. Пшонки та А. Клюєва щодо скасування санкцій ЄС, продовження яких здійснювалось Радою ЄС протягом 2016-2018 років", - написала Сарган.

Вона підкреслила, що сторонами у відповідних судових процесах є згадані екс-високопосадовці та Рада ЄС.

"Рішення Суду ЄС жодним чином не вплинуть на хід розслідувань щодо згаданих осіб, які здійснюються правоохоронними органами України.

Варто зазначити, що чинні санкції ЄС щодо 12 колишніх українських високопосадовців та їхнього найближчого оточення були продовжені у березні 2019 року і залишатимуться чинними", - запевнила прес-секретар Генпрокурора.

Вона додала, що за результатами судових рішень та їхнього аналізу буде більш детальна інформація.

Як повідомляв УНН, у березні цього року Рада Європейського Союзу продовжила персональні санкції щодо колишнього президента України Віктора Януковича та 11 осіб з його оточення. Санкції продовжили до 6 березня 2020 року.

Нагадаємо, через ситуацію в Україні в березні 2014 роки ЄС ввів санкції стосовно екс-президента України Віктора Януковича, а також 17 колишніх українських чиновників, які потім продовжував.

Українські Національні Новини

Політика